Reseptit

Sysmän Kotieläinkahvilan KaritsaBurgerit

 

PIHVIT

500g suomalaista karitsan jauhelihaa (joko rasvaton tai yli 20% rasvaa sisältävä)

1kpl vapaan kanan (luomu)kananmuna

1kpl suomalainen (luomu)sipuli pieneksi silputtuna

1kpl suomalainen (luomu)valkosipulin kynsi (maun mukaan)

1tl mustapippuria

1tl suolaa

1tl kuivattua minttua

2tl Sambal Olekia (maun mukaan)

4tl soijakastiketta

1dl ekstra neitsyt oliiviöljyä (jos rasvaton jauheliha)

3tl dijon sinappia

3tl murskattua inkivääriä (valmis murska tai valkosipulipuristimella tuoreesta)

noin 100g Jukolan Aito cheddaria pihvien sisälle (maun mukaan) 

Paistaessa pihvin päälle suolaa (maun mukaan)

TEE NÄIN: Kaikki aineet kulhossa hyvin sekaisin. Älä kuitenkaan "vaivaa" liikaa, ettei rasva erotu. Anna valmiin massan vetäytyä vielä jääkaapissa muutama tunti. Taputtele kostutetuilla sormilla noin 50g massaa ohueksi lätyksi leivinpaperin päälle. Lisää juusto keskelle ja laita toinen noin 50g pihvilätty päälle. Nipistele pihvin reunat kiinni ja muotoile vielä sopivaksi. Jos käytät rasvaista jauhelihaa, niin paista kuumassa grillissä tai parilalla molemmin puolin ruskeaksi ja lisää paistamisen aikana pinnalle hieman suolaa.

HUOM. Käytettäessä rasvatonta (Korven Karitsan) jauhelihaa. Lisää pihvimassaan ohjeen mukaan oliiviöljyä ja paista grillissä tai kuumalla valurautapannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin ruskeaksi. Lisää paistamisen aikana pinnalle hieman suolaa.

 

KASTIKE

1purkki kermaviiliä

1/2dl täysmajoneesia

1/2dl sweet chili -kastiketta

3tl mietoa (esim. Turun) sinappia

3tl piparjuuritahnaa

1kpl valkosipulinkynsi murskattuna

ripaus mustapippuria

ripaus suolaa

1dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

 

TEE NÄIN: Sekoita kaikki aineet kulhossa. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai vähintään kolme tuntia.

 

SÄMPYLÄT

2,5 dl vettä

3 rkl Lapinlehmän maitoa (tai maitokermaseosta)

2 tl kuivahiivaa

2 rkl sokeria

1,5 tl suolaa

1 kananmuna

2 rkl sulatettua huoneenlämpöistä voita

noin 8 dl vehnäjauhoja

Lisäksi 1 kananmuna +hiukan maitoa voiteluun

TEE NÄIN: Lämmitä maito-vesiseosta hieman, sekoita joukkoon hiiva ja sokeri. Anna seistä noin 5 minuuttia, kunnes seos alkaa kuplia. Sekoita keskenään jauhot ja suola. Lisää jauho-suola seos sekä kevyesti vatkattu kananmuna sekä voisula maitoseoksen joukkoon. Vaivaa yleiskoneella pienellä nopeudella reilu 5 minuuttia tai käsin noin 10 minuutin ajan. Kohota taikinaa liinalla peitetyssä kulhossa noin 2 tunnin ajan (kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi). Kaada noussut taikina jauhotetulle pöydälle ja tee taikinasta varovasti 7-8 pyöreää sämpylää leivinpaperille. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla vielä reilun tunnin ajan, tai kunnes ovat sopivasti kohonneet. Kuumenna uuni 200 asteeseen, laita uuniin vesiastia. Voitele sämpylät muna-maitoseoksella, koristele halutessasi seesaminsiemenillä. Paista noin 15 minuutin ajan uunin keskitasossa, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita. HUOM. kohotus on yksi tärkeimistä vaiheista, älä oikaise siinä!

 

HAMPURILAISTEN KOKOAMINEN

Laita pihvit ja halkaistut sämpylät grilliin (pannulla paistettaessa paahda sämpylät esim. leivänpaahtimessa). Ota sopivan paahtuneet sämpylät lautaselle ja levitä molemmille puolikkaille hampurilaiskastiketta. Nosta ohjeen mukaan sopivan kypsäksi paistettu pihvi alemman sämpyläpuolikkaan päälle. Lisää pihvin päälle suolakurkkusiivuja ja salaatinlehti. Aseta toinen sämpyläpuolikas kanneksi. Avaa lasipullocokis ja ala survoa valmista hampurilaista ääntä kohti,

eli hyvää ruokahalua!

Teemme yhteistyötä myös vantaalaisen ruokabloggari
"taste of nikinmaki" kanssa.  Lisäilemme tänne herkullisia lammasreseptejä kuvien kera.
 
Karitsanpotkaa punaviinissä
Grillattua karitsanviulua
Karitsan sisäfile lakritsikastikkees
Karitsa hampurilainen
Karitsahodari
Karitsamureke
Karitsan kieli
Karitsapata
Karitsan maksa
Show More

050-536 6116 / Nina

044-265 0977 / Pasi

starhill.stable@gmail.com

Ravioskorventie 151

19370 Nuoramoinen

SYSMÄ

OSOITE
OTA YHTEYTTÄ
SEURAA MEITÄ
  • Black Instagram Icon
  • Facebook Social Icon

©2016 by KorvenKaritsa