top of page

Sysmän kotieläinpiha -ja kahvila

 

TIEDOTE LINTUINFLUENSSASTA

Meillä sitä ei toistaiseksi ole todettu. Kaikki linnut on kuitenkin määrätty myös Päijät-Hämeen alueella suljettavaksi sisätiloihin tai verkkoaitauksiin.

Meillä hanhet jouduttiin sijoittamaan fasaanien tarhaan, jolloin fasaanit jouduttiin vapauttamaan luontoon. Kanat ovat sisätiloissa omassa vanhassa talvitarhassaan. Ankat ovat ainakin väliaikaisesti oman lampensa rannalla verkotetussa yökatoksessaan. Fasaaneja ei siis kotieläinpihallamme enää tänä kesänä pääse näkemään ja myöskin ankat ovat hieman huonosti nähtävissä. Muut eläimet ovat toki ihan normaaliin tapaan siliteltävissä ja heinällä ruokittavissa.

Otattehan kaikessa toiminnassanne huomioon lintuinfluenssan leviämisen  estämisen, varsinkin mikäli olette olleet jossakin tekemisissä/kosketuksissa  luonnonvaraisiin tai kesylintuihin (hanhet, lokit, harrastekanat jne.)

Olemme kysyneet toimintaohjeita Ruokavirastolta sekä paikalliselta eläinlääkäriltä. Ainakin toistaiseksi voimme pitää kotieläinpihan avoinna yleisölle. Myöskin tallimme sisällä pesivät pääskyset saavat jatkaa pesintäänsä tallin sisällä.

Lisätietoja lintuinfluenssasta löytyy Ruokaviraston sivuilta.

Tilanne voi muuttua nopeallakin aikataululla ja toimimme sen mukaan. Tarvittaessa saatamme myös joutua sulkemaan kotieläinpihan kokonaan yleisöltä. Toistaiseksi olemme kuitenkin avoinna yleisölle alla olevien aikataulujen mukaisesti.

KESÄLLÄ 2023 AVOINNA 27.6 - 12.8

Tervetuloa landelle!

Sysmän kotieläinpiha ja -kahvila toimii aidolla maatilalla Päijät-Hämeessä,

Sysmän Ravioskorvessa. Tämä ei siis ole mikään "hieno" kotieläinpiha, vaan aito maatila. Eläimet meillä ovat kuitenkin kuulemma mukavia!

 

Olemme avoinna 27.6 alkaen

joka tiistai-lauantai klo 12.00-18.00 (kahvila ja lipunmyynti klo 12 - 15, mutta tarvittaessa pidempään). Mikäli saavutte klo 15 jälkeen, niin kannattaa soittaa tulostanne Pasille 044 265 0977

Huom! Lipunmyynti ja kahvila avoinna klo 12.00-15.00,

mutta kotieläinpihalla saa olla klo 18.00 asti.

Kahvilakin on tarvittaessa avoinna klo 18.00 asti.

Maanantaisin otamme ryhmiä vastaan varauksella.         

Tiedustelut  050 536 6116 / Nina Blomqvist

INFO KAIKILLE VIERAILIJOILLE

- Otattehan kaikessa toiminnassanne huomioon lintuinfluenssan leviämisen       estämisen, varsinkin mikäli olette olleet jossakin tekemisissä/kosketuksissa   luonnonvaraisiin tai kesylintuihin (hanhet, lokit, harrastekanat jne.)

Seuraa opasteita paikanpäällä.

- Pidättehän huolta omista lapsistanne.

- Eläinten jahtaaminen ja kiusaaminen ehdottomasti kielletty.

- Takaamme turvallisuutenne kun kuljette merkittyä sorapolkua.

- Merkityltä polulta saa poiketa, mutta silloin olette omalla vastuullanne.

- Meillä on käytössä myös sähköaitauksia, mutta ei ihan merkityn polun varrella.

- Koirat ovat tervetulleita, mutta meillä on myös omia koiria ja kissatkin saattavat       "puolustaa" pentujaan koirilta. Pidättehän siis huolta omista lemmikeistänne.

- Talutusratsastusta järjestetään VAIN etukäteen varattuna.

- Talutusratsastuksen (myös kotieläinpihan aukioloaikojen ulkopuolella) varaukset   soittamalla 050 536 6116 / Nina Blomqvist. Puolen tunnin yksityinen   talutusratsastus maksaa 25€.

KAHVILA

Huom. Kahvilaan pääsee ilman sisäänpääsymaksua!

Kahvilassamme on tarjolla makeita ja suolaisia herkkuja sekä tietenkin kahvia, teetä ja limonadeja. Myös jäätelöitä löytyy pakastealtaasta. Kahvilassamme on anniskeluoikeudet ja tarjolla mm. Kanavan Panimon oluita sekä Pihamaan Viinitilan herkullisia siidereitä.

Kahvilassa toimii myös Korven Karitsan tilapuoti, jossa myynnissä oman tilamme lampaantaljoja ja villalankaa sekä karitsanlihaa ja lihajalosteita (makkaraa yms.). Olemme kuitenkin pieni maatila, joten kaikkia tuotteita ei ole jatkuvasti "hyllyssä". Lisäksi puodissa on myös Sysmän Akan tuotteita. Soitattehan etukäteen, mikäli olette tulossa ostamaan jotakin tiettyä tuotetta. Ihan vaan, jotta vältytte turhalta ajelulta.

Meillä voi maksaa myös pankkikortilla.

KOTIELÄINPIHA

Sisäänpääsymaksut erilliselle kotieläinpihalle:

* 9€ -aikuiset

* 6€ -lapset 2-15v.

* 6€ -eläkeläiset

* 6€ -pyörätuolissa oleva+avustaja (yhteensä)

* Alle 2 vuotiaat veloituksetta.

* Perhelippu 25€ (2 aikuista ja kaikki samassa taloudessa asuvat lapset)

* Ryhmät yli 10hlö. 5€/hlö

* Kausikortti 15€ (oikeuttaa yhden henkilön sisäänpääsyyn aina aukioloaikoina)

Kotieläinpihallamme on noin puolen kilometrin mittainen kävelyreitti, jonka varrella eläimiä pääsee näkemään ja osaa niistä myös silittämään. Reittiä kuljetaan vain yhteen suuntaan, joten meillä on helppo pitää riittävät turvavälit muihin asiakkaisiin. 

Huom!

Talutusratsastusta järjestetään VAIN etukäteen varattuna.

Puolen tunnin talutusratsastus maksaa 25€.

Talutusratsatuksen varaukset soittamalla 050 536 6116 / Nina Blomqvist

Maatilamme eläimiä

Kahvilamme

bottom of page