top of page

Karitsointikausi alkanut!

Siitä on nyt vuosi kun aloitimme lampureina:). Ja toinen karitsointikausi on lähtenyt käyntiin.

Hankimme syksyllä oman suomenlammas siitospässin "Parikan Elmo"n.

Nyt alkavat pässin lemmenleikit tuottaa tulossa. Maaliskuun loppuun mennessä odotamme noin 20 risteytysuuhen karitsoivan. Suomenlammasmammat karitsoivat kesällä.

Ensimmäisenä tänävuonna maailmaan putkahtivat Elviira ja Elmeri. Emo Iida suoriutui hommasta hyvin ja omatoimisesti, sitten tasaseen tahtiin on tullut yhden ja kahden karitsan vuonueita. Karitsointiaika vaatii lampureilta paljon; tilannetta käydään kurkkaamassa muutaman tunnin välein. Välillä matkaan mahtuu myös vaikeampia synnytyksiä ja lampuri joutuu tosissaan työskentelemään kätilönä. Joskus karitsa on voinnut jäädä jumiin synnytyskanavaan tai synnytys on jostain syystä pysähtynyt, jolloin apua tarvitaan. Teemme kaikkemme karitsointien onnistumisen eteen ja välillä mukaan pyydetään myös korkeimpia voimia:)

Arkisto
    bottom of page